Tyto dýňové empanadas jsou novou verzí tradičních mexických empanadas.
Příprava
- Příprava: 40 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 1 hodina
- Počet porcí: 12
Ingredience
Na těsto
- 3 hrnky hladké mouky
- ⅓ šálku bílého cukru
- 1 a ½ lžičky soli
- ¼ lžičky prášku do pečiva
- 1 šálek rostlinného tuku (pokojové teploty)
- 1 šálek teplé vody
Na náplň
- 4 šálky čisté dýně v plechovce
- 1 šálek bílého cukru
- 2 velká vejce
- 1 a ½ lžičky mleté skořice
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého zázvoru
- ½ lžičky mletého hřebíčku
- přídavná ingredience: 1 velké rozšlehané vejce
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Plechy na pečení vyložte papírem na pečení.
- Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva.
- Do moučné směsi vmíchejte zkrácený tuk, dokud nebude připomínat hrubou drobenku.
- Vmíchejte teplou vodu po dvou lžících, dokud se těsto nezačne spojovat.
- Těsto v míse několikrát prohněťte.
- Těsto přeneste na pomoučený povrch.
- Těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou čtvrtinu rozdělíme na třetiny, aby vzniklo 12 stejných dílů.
- Každou část rozválejte do tvaru koule.
- Přikryjte je utěrkou a nechte odstát, zatímco budete připravovat náplň.
- Připravte náplň: dýni, cukr, vejce, skořici, sůl, zázvor a hřebíček smíchejte ve velké míse dohladka.
- Každou kuličku těsta rozválejte na pomoučeném válu na tenký kruh o průměru 15 cm.
- Do středu každého kolečka těsta dejte lžičkou asi 1/3 hrnku náplně.
- Těsto přeložte přes náplň, abyste vytvořili půlměsíc koláče, a okraje zmačkejte vidličkou.
- Položte na připravené plechy.
- Vrchní část koláčů potřete rozšlehaným vejcem.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud není náplň horká a kůrky lesklé a zhnědlé, asi 20 minut.