Tento snadný recept na snídani quesadilla je tak chutný. Podávejte tyto quesadilly plněné míchanými vejci, fazolemi a bylinkami k snídani, pozdní snídani nebo večeři.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 1
Ingredience
- 2 vejce
- pálivá omáčka, například Cholula
- špetka soli
- ⅓ šálku vařených fazolí pinto nebo černých fazolí, propláchnutých a scezených
- 2 lžičky másla nebo extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce nasekané zelené cibule
- 1 lžíce jemně nasekaného koriandru
- 1 lžíce nakrájeného nakládaného papričky jalapeño – volitelně
- 1 středně velká celozrnná tortilla
- ½ šálku (baleného) strouhaného ostrého sýra čedar
- salsa nebo další pálivá omáčka, na podávání
Postup
- V míse rozšlehejte vejce s horkou omáčkou a solí, dokud se dobře nespojí.
- Přidejte fazole a dejte stranou.
- Máslo rozpusťte na středně velké pánvi (litinové nebo nepřilnavé) na středním plameni, dokud nezačne bublat.
- Vlijte vaječnou směs a za častého míchání vařte, dokud vejce neztuhnou, asi 1 až 3 minuty.
- Směs přendejte do mísy a přerušte proces vaření (vejce se dovaří v quesadille).
- Vmíchejte zelenou cibuli, koriandr a jalapeño.
- Na samostatné velké pánvi rozehřejte tortillu na středním plameni a občas ji obraťte.
- Jakmile jsou pánev a tortilla teplé, posypte polovinu tortilly polovinou sýra.
- Na sýr položte míchaná vejce a na míchaná vejce nasypte zbývající sýr.
- Prázdnou polovinu tortilly přitiskněte na náplň.
- Nechte quesadillu péct, dokud není na spodní straně zlatavá a křupavá (nepřestávejte péct příliš brzy), asi 1 až 2 minuty, a v případě potřeby snižte teplotu, aby se tortilla nepřipálila.
- Obraťte ji a vařte, dokud není druhá strana zlatavá a křupavá.
- Okamžitě stáhněte pánev z ohně a přeneste quesadillu na prkénko.
- Nechte ji několik minut vychladnout, aby měla čas ztuhnout, a poté každou quesadillu nakrájejte velmi ostrým nožem na 2 plátky.
- Ihned podávejte s oblíbenou salsou nebo pálivou omáčkou.