Recept na zelené fazolky se slaninou

GrilováníPřílohyZeleninové přílohy
fazolky-se-slaninou

Takto připravené fazolky se skvěle hodí k pečenému masu a steakům nejen při letním grilování.

Ingredience

  • 0,5 kg čerstvých zelených fazolek, konce odříznuté, extra dlouhé fazolky rozkrojte na polovinu.
  • Sůl
  • 2-3 plátky slaniny
  • Černý pepř
  • 1 lžíce citronové šťávy nebo jablečného octa

Postup

  1. Hrnec s osolenou vodou přiveďte k varu (1 lžíce soli na 2 litry vody). Přidejte zelené fazolky a vařte je 4-5 minut, dokud nejsou dostatečně měkké. Sceďte je a dejte stranou.
  2. Zatímco se ohřívá voda na vaření fazolek, pomalu opečte slaninu do křupava na velké pánvi na středně nízkém ohni.
  3. Slaninu z pánve vyjměte děrovanou lžící nebo vidličkou. Slaninu položte na papírové utěrky, aby se z ní vsákl přebytečný tuk.
  4. Na pánvi si nechte asi jednu lžíci vypečeného tuku, přidejte zelené fazolky a osmahněte je na středně silném ohni ještě minutu.
  5. Nakrájejte slaninu na kostičky a přidejte ji do pánve k zeleným fazolkám. Smažte další minutu.
  6. Fazolky a slaninu dejte do velké servírovací mísy a bohatě je posypte čerstvě mletým černým pepřem. Zakápněte citronovou šťávou nebo octem a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang