Tohoto velmi chutného lososa pečeného v troubě můžete často připravovat pro společnost, protože je hotový za méně než půl hodiny. Tento pečený losos s citronem se dobře doplňuje s rýží nebo zelenou zeleninou či míchaným salátem.
Ingredience
- 1 filet z lososa (2 kg)
- 2 lžíce změklého másla
- 1/4 šálku bílého vína nebo kuřecího vývaru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 čajové lžičky sušeného estragonu
Recept je na 8 porcí.
Postup
- Lososa osušte. Vložte do vymaštěné zapékací misky o rozměrech 33 x 23 cm. Potřete máslem.
- Smíchejte zbývající přísady a nalijte je na lososa.
- Pečte nezakryté při teplotě 220 °C 15-20 minut nebo dokud se ryba snadno neloupe vidličkou.