Tyto italské lasagne nejsou nijak složité, k jejich přípravě stačí jen základní ingredience. Připravená omáčka na špagety pomáhá ušetřit čas a dostat večeři na stůl dříve.
Ingredience
- 6 plátků těstovin lasagne
- 450 g mletého hovězího masa
- 1 sklenice (cca 400 g) špagetové omáčky
- 1 lžička fenyklového semínka
- 2 šálky strouhaného polotučného sýra mozzarella
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Uvařte lasagne podle návodu na obalu.
- Mezitím na velké pánvi uvařte hovězí maso na středním ohni, dokud nezrůžoví. Nechte ho okapat. Vmíchejte omáčku na špagety a případně fenyklové semínko. Prohřejte.
- Lasagne scedíme. Každý plátek potřete 1/4 šálku masové omáčky. Posypte 2 lžícemi sýra. Plátky opatrně srolujte a položte je švem dolů do čtvercové zapékací misky o průměru 20 cm. Navrch dejte zbývající omáčku a sýr.
- Pečte nezakryté při 200 °C po dobu 10-15 minut nebo dokud se plátky neprohřejí a sýr se nerozpustí.