Tato krémová bramborová polévka je čistě komfortní jídlo, které uvítáte zejména při prudkém poklesu teplot. Je to jednoduchá večeře, kterou lze připravit v krátkém čase.
Ingredience
- 2 středně velké oloupané a na kostičky nakrájené brambory
- 1 šálek vody
- 2 lžíce nakrájené cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 šálky plnotučného mléka
- 1/2 lžičky soli
- 1/8 lžičky celerové soli
- špetka pepře
- paprika a mletá čerstvá petržel
Recept je na 2 porce.
Postup
- Vložte brambory a vodu do hrnce a přiveďte je k varu na středním ohni. Přikryjte je a vařte, dokud nezměknou, slijte je a dejte stranou.
- Ve stejné pánvi osmahněte cibuli na másle do měkka. Vmíchejte mouku, dokud se nespojí. Postupně vmíchejte mléko. Přiveďte k varu. Vařte a míchejte 2 minuty nebo do zhoustnutí. Snižte teplotu.
- Přidejte brambory, sůl, celerovou sůl a pepř. Vařte 2-3 minuty nebo dokud se neohřejí. Posypte petrželkou a paprikou.