Tato sladká chilli omáčka se skvěle hodí jako pikantní dip ke krevetám nebo jarním závitkům. Hodí se také do smažených pokrmů a nudlových jídel nebo na celozrnnou pizzu s fetou, sušenými rajčaty, kuřecím masem a zeleninou.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 3 misky
Ingredience
- 1 šálek vody
- 1 šálek rýžového octa
- 1 šálek cukru
- 2 lžičky čerstvého zázvorového kořene, mletého
- 2 lžičky pálivé chilli papričky, mleté
- 2 lžičky kečupu
- 1 lžička česneku, mletého
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
Postup
- Nalijte vodu a ocet do hrnce a na prudkém ohni přiveďte k varu.
- Vmíchejte cukr, zázvor, chilli papričku, kečup a česnek.
- Vařte 5 minut.
- Vmíchejte kukuřičný škrob.
- Hrnec sundejte ze sporáku a nechte vychladnout.
- Přendejte do mísy, přikryjte a uložte do ledničky.