Připravte si s námi tento dekadentní dezert do skleničky, nikdo ani nepozná, že jednou ze surovin je velmi jemné tofu.
Ingredience
- 250 g balení hedvábného tofu (silken tofu)
- 85 g kvalitní hořké čokolády, jemně nasekané
- 25 g neslazeného kakaového prášku
- 65 ml vody
- 1 lžíce brandy
- 100 g plus 1/2 lžičky moučkového cukru
- 65 ml smetany ke šlehání
- Strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup
- V mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujte tofu dohladka.
- Do žáruvzdorné misky dejte nasekanou čokoládu, kakaový prášek, vodu a brandy. Postavte nad hrnec s 2,5 cm lehce vroucí vody. Důkladně míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí a nezískají hladkou konzistenci. Odstavte z ohně.
- Po částech vmíchejte 100 g cukru, dokud nevznikne hladká hmota. Přidejte čokoládovou směs k tofu a pyré rozmixujte dohladka a dobře promíchejte.
- Lžící rozdělte pěnu do servírovacích misek, přikryjte ji a nechte alespoň 1 hodinu odležet v chladničce.
- Před servírováním si vyšlehejte, dokud není téměř úplně ušlehaná, přidejte zbývající půl lžičky cukru a šlehání dokončete. Každou porci ozdobte kopečkem šlehačky a posypte čokoládou.