zapecene-nachos

Právě se díváte na nejlepší vegetariánský recept na nachos. Stačí pár surovin jako jsou tortillové chipsy, fazole, zelenina, spousta sýra a jednoduchá krémová avokádová omáčka.

Recept vám vystačí na 6 porcí. S ingrediencemi můžete samozřejmě libovolně hýbat, a pokud by vám náhodou nevyhovovala avokádová omáčka, můžete vyzkoušet sýrovou omáčku.

Ingredience

  • 200 g tortillových chipsů
  • 1 plechovka fazolí pinto, propláchnutá a scezená, nebo 1 a ½ šálku vařených fazolí pinto
  • 1 šálek strouhaného čedaru
  • 1 hrnek strouhaného sýra Monterey Jack nebo dalšího čedaru
  • 1 středně velká červená paprika, nadrobno nakrájená
  • ⅓ šálku rozdrobeného sýra feta
  • Nakládané papričky jalapeños, podle chuti
  • Avokádový dip nebo guacamole
  • ⅓ šálku nasekané jarní cibulky
  • 2 nakrájené ředkvičky
  • 2 lžíce nasekaného koriandru
  • Vaše oblíbená salsa (např. červená salsa a salsa verde)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Plech na pečení vyložte pečícím papírem. Na plech položte hrst chipsů a rovnoměrně je rozprostřete tak, aby mezi chipsy byly co nejmenší mezery. Odložte stranou.
  2. Připravený plech bohatě a rovnoměrně posypte fazolemi, poté rozdrobeným sýrem, paprikou, rozdrobenou fetou a nakládanými jalapeños. Pečte, dokud se sýr nerozpustí a nezačne bublat, asi 9 až 13 minut. Vyjměte nachos z trouby a dejte je stranou.
  3. Zatímco se nachos pečou, připravte avokádovou omáčku a salsy.
  4. Jakmile jsou nachos vyndané z trouby, pokapejte je avokádovou omáčkou nebo guacamole, případný přebytek můžete podávat jako přílohu.
  5. Posypte nachos nakrájenou jarní cibulkou, ředkvičkami a koriandrem. Ihned podávejte se salsou jako přílohou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang