Právě se díváte na nejlepší vegetariánský recept na nachos. Stačí pár surovin jako jsou tortillové chipsy, fazole, zelenina, spousta sýra a jednoduchá krémová avokádová omáčka.
Recept vám vystačí na 6 porcí. S ingrediencemi můžete samozřejmě libovolně hýbat, a pokud by vám náhodou nevyhovovala avokádová omáčka, můžete vyzkoušet sýrovou omáčku.
Ingredience
- 200 g tortillových chipsů
- 1 plechovka fazolí pinto, propláchnutá a scezená, nebo 1 a ½ šálku vařených fazolí pinto
- 1 šálek strouhaného čedaru
- 1 hrnek strouhaného sýra Monterey Jack nebo dalšího čedaru
- 1 středně velká červená paprika, nadrobno nakrájená
- ⅓ šálku rozdrobeného sýra feta
- Nakládané papričky jalapeños, podle chuti
- Avokádový dip nebo guacamole
- ⅓ šálku nasekané jarní cibulky
- 2 nakrájené ředkvičky
- 2 lžíce nasekaného koriandru
- Vaše oblíbená salsa (např. červená salsa a salsa verde)
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Plech na pečení vyložte pečícím papírem. Na plech položte hrst chipsů a rovnoměrně je rozprostřete tak, aby mezi chipsy byly co nejmenší mezery. Odložte stranou.
- Připravený plech bohatě a rovnoměrně posypte fazolemi, poté rozdrobeným sýrem, paprikou, rozdrobenou fetou a nakládanými jalapeños. Pečte, dokud se sýr nerozpustí a nezačne bublat, asi 9 až 13 minut. Vyjměte nachos z trouby a dejte je stranou.
- Zatímco se nachos pečou, připravte avokádovou omáčku a salsy.
- Jakmile jsou nachos vyndané z trouby, pokapejte je avokádovou omáčkou nebo guacamole, případný přebytek můžete podávat jako přílohu.
- Posypte nachos nakrájenou jarní cibulkou, ředkvičkami a koriandrem. Ihned podávejte se salsou jako přílohou.