Tento okurkový octový salát má dokonalou rovnováhu mezi sladkou a kyselou chutí a navíc je doplněn čerstvým koprem.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Přídavný čas: 45 minut
- Celkem: 1 hodina
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 6 perských okurek
- 2 lžičky krystalového cukru
- ½ lžičky soli
- 1 šálek červené cibule nakrájené na tenké plátky
- ¼ šálku bílého vinného octa
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- ¼ lžičky mletého pepře
Postup
- Nakrájejte okurky na tenké plátky (nebo kolečka) o tloušťce 0,6 cm.
- Plátky okurky přendejte do jemného sítka nad velkou mísu.
- Posypte je cukrem a solí.
- Promíchejte, aby se spojily.
- Nechte 30 minut stát při pokojové teplotě.
- Vylijte veškerou tekutinu z mísy a vytřete ji do sucha.
- Přeneste okurky do mísy a promíchejte je s cibulí, octem, koprem a pepřem.
- Nechte 15 minut stát při pokojové teplotě.
- Podávejte ihned nebo uchovávejte v chladničce až 3 dny.