Recept na zapečené ziti s klobásou

Hlavní jídlaTěstovinyZapečené těstoviny
Zapečené Ziti s klobásou

Toto zapečené ziti s klobásou je plné chuti a vynikající.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • sprej na vaření
  • 1 balení suchých těstovin ziti
  • 500 g jemné italské klobásy
  • 1 balení sýra ricotta
  • 1 velká žlutá cibule, mletá
  • 1 velké vejce
  • 2 lžičky mletého česneku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 a ½ sklenice omáčky na špagety, rozdělené
  • 1 balení drcené italské sýrové směsi
  • 1 lžička sušené bazalky – volitelně

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Vymažte pekáč o rozměrech 23×33 cm.
  3. Na prudkém ohni přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou.
  4. Vmíchejte ziti a znovu přiveďte k varu.
  5. Těstoviny vařte odkryté za občasného míchání, dokud nejsou uvařené, ale stále pevné na skus, asi 8 minut.
  6. Dobře je slijte.
  7. Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte velkou pánev na středním plameni.
  8. Přidejte klobásu. Vařte a míchejte, dokud nezhnědne, asi 10 minut.
  9. Klobásu slijte a dejte stranou.
  10. Ve velké míse smíchejte ricottu, cibuli, vejce, česnek a oregano, dokud se dobře nespojí.
  11. Vmíchejte těstoviny, klobásu, sůl, pepř a polovinu sklenice špagetové omáčky; dobře promíchejte.
  12. Dno připravené zapékací misky pokryjte 1/3 plné sklenice špagetové omáčky.
  13. Navrstvěte 1/2 směsi těstovin, 1/2 zbývající omáčky na špagety a 1/2 strouhaného sýra.
  14. Vrstvy zopakujte ještě jednou s použitím zbývajících těstovin, omáčky a sýra.
  15. Povrch posypte bazalkou a misku pevně přikryjte alobalem.
  16. Pečte v předehřáté troubě, dokud se neprohřeje, asi 20 minut.
  17. Odklopte, vraťte do trouby a pečte, dokud se sýr nerozpustí, dalších 5 až 10 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang