Tento recept na skvělé domácí müsli tyčinky je mnohem chutnější než ty z obchodu.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 14 až 20
Ingredience
- 1 šálek krémového arašídového másla (bez přidaného cukru, bez ořechů, lze nahradit slunečnicovým máslem)
- ½ šálku medu (nebo ½ šálku agávového sirupu pro vegany)
- 3 a ½ šálku ovesných vloček
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky skořice
- až 1 šálek jemně nasekaných ořechů, sušeného ovoce a semínek nebo ½ šálku mini čokoládových lupínků
Postup
- Předehřejte troubu na 170 °C.
- Ovesné vločky položte v jedné vrstvě na plech a opékejte je 10 minut, dokud lehce nezezlátnou (tento krok dodá ovesným vločkám neuvěřitelnou chuť: nevynechávejte ho).
- Ovesné vločky přendejte do velké mísy a v míse smíchejte s arašídovým máslem, medem, ovesnými vločkami, solí a skořicí.
- Vmíchejte směsi.
- Na plech o rozměrech 23 x 23 centimetrů položte pečicí papír a nechte okraje přetáhnout přes boky.
- Vložte směs do pánve a přitlačte ji do rovnoměrné vrstvy.
- Pokud chcete, přidejte na vrchní část tyčinek ještě několik směsí.
- Pomocí malé skleničky přejeďte po povrchu, aby byly co nejhladší.
- Tyčinky nechte 10 minut zmrazit.
- Poté vyjměte pánev z mrazáku a pomocí papíru vyjměte tyčinky z pánve.
- Ostrým nožem je nakrájejte na 20 obdélníků (o rozměrech 10 x 12 cm) nebo 14 tyčinek (o rozměrech 11 x 3 cm).
- Uchovávejte v chladničce až 3 týdny.
- Struktura je nejpevnější po několika hodinách v chladničce, takže pokud máte čas, udělejte to před ochutnáním první tyčinky.
- Pokud chcete, můžete tyčinky jednotlivě zabalit do pečicího nebo voskovaného papíru a obal zajistit páskou.