Losos, krevety a spousta nakrájené zeleniny dělají z této polévky vydatné bylinkové jídlo v misce.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 50 minut
- Celkem: 1 hodina 10 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 1 malá zelená paprika, nakrájená
- 2 střední mrkve, nakrájené na kousky
- 1 stroužek česneku, mletý
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 1 plechovka nakrájených rajčat, nerozpuštěná
- 3/4 šálku bílého vína nebo kuřecího vývaru
- 1 bobkový list
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/4 lžičky sušené bazalky
- 1/4 lžičky pepře
- 340 g filetů z lososa, stažených z kůže a nakrájených na 2 cm kostky
- 230 g nevařených středně velkých krevet, oloupaných a zbavených jadérek
- 3 lžíce mleté čerstvé petrželky
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej na mírném ohni.
- Přidejte cibuli a zelený pepř.
- Vařte a míchejte, dokud nezměknou.
- Přidejte mrkev a česnek a vařte ještě 3 minuty.
- Vmíchejte rajčatovou omáčku, rajčata, víno a koření. Přiveďte k varu.
- Snižte teplotu.
- Přikryté vařte 30 minut.
- Vmíchejte lososa, krevety a petrželku.
- Přikryté vařte ještě 7-10 minut nebo dokud se ryba snadno nevyplavuje vidličkou a krevety nezrůžoví.
- Vyhoďte bobkový list.