Losos s rozmarýnem a citronem je ideální romantickou večeří pro dva, pokud se podává s oregonským vínem Pinot Noir, křupavým chlebem, rýží a salátem.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 2 porce
Ingredience
- 1 citron nakrájený na tenké plátky
- 4 snítky čerstvého rozmarýnu
- 2 filety z lososa bez kostí a kůže
- hrubá sůl
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Polovinu plátků citronu rozložte v jedné vrstvě do zapékací misky.
- Na ně položte 2 snítky rozmarýnu a navrch filety z lososa.
- Lososa posypeme solí, poklademe zbylými snítkami rozmarýnu a nahoru položíme zbylé plátky citronu.
- Pokapejte olivovým olejem.
- Pečte 20 minut v předehřáté troubě, nebo dokud se ryba nebude snadno odlupovat vidličkou.