Věřili byste, že většina „dýňové“ chuti v dýňovém koření pochází z koření? Je to pravda. Dýně sama o sobě může být trochu nevýrazná. Aby naplnila svůj skutečný potenciál, potřebuje trochu koření.
Pokud máte v zásuvce toto základní koření: mletou skořici, zázvor, muškátový oříšek a nové koření nebo hřebíček, nepotřebujete směs koření na dýně koupenou v obchodě. Jednoduše je smíchejte dohromady a můžete péct všechny dýňové dobroty.
Jediným trikem je znát správný poměr, který najdete v receptu níže. Tento recept dává záměrně malé množství (dvě lžíce) pro případ, že potřebujete jen dostatek dýňového koření například na upečení koláče.
Pokud plánujete v sezóně péct jako o závod, můžete recept snadno znásobit a získat tak plnou sklenici koření.
Využití dýňového koření
Tuto domácí směs dýňového koření můžete použít do všech receptů, které vyžadují dýňové koření. Jakýkoli recept, který již vyžaduje skořici (nebo by ji mohl využít), je vhodný pro dýňové koření.
Pokud si chcete zjednodušit recept, který vyžaduje více koření (včetně skořice, zázvoru, muškátového oříšku nebo podobně), nahraďte součet koření stejným množstvím směsi dýňového koření.
Ingredience na dýňové koření
- 1 lžíce mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého muškátového oříšku
- 1 lžička mletého nového koření nebo hřebíčku
Postup na dýňové koření
- V malé misce nebo sklenici smíchejte všechno koření.
- Promíchejte je.
- Dýňové koření vydrží ve vzduchotěsné nádobě až 1 rok.
- Čerstvé koření je však obecně silnější.