Tento recept na slaninovou omáčku se připravuje snadno a rychle. Nic není lepší než sušenky zalité omáčkou ze slaniny.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 5 porcí
Ingredience na omáčku ze slaniny na sušenky
- Připravené sušenky do trouby
- 4 silné plátky slaniny
- ¼ hrnku hladké mouky
- 1 šálek mléka
- sůl a pepř
Postup na omáčku ze slaniny na sušenky
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Sušenky vložte do nevymazané formy na pečení.
- Pečte v předehřáté troubě dozlatova 10 až 13 minut.
- Zatímco se sušenky pečou, opečte slaninu na hluboké pánvi na středním plameni do křupava, asi 10 minut.
- Slaninu přendejte na talíř vyložený papírovými ubrousky.
- Tuk z pánve si nechejte.
- Mouku zašlehejte do slaninového tuku do hladka.
- Přidejte mléko a pokračujte v míchání na mírném ohni, dokud nezhoustne.
- Do omáčky rozdrobte slaninu a dochuťte ji solí a pepřem.
- Sušenky přelijte je omáčkou.