Foodies Club VŠE uspořádal focení a foodstyling s Šárkou Babickou. Holky z VŠE donesly nějaké jídlo na focení, mimo jiné i úžasný čokoládový a hruškový dort, který se nakonec celý snědl. Po chvilce povídání bylo možné se pustit do aranžování a focení.
Včerejší akce v Node5 chytře spojila v trojkombinaci záležitosti, kterým se i jednotlivě těžko říká „ne“ – lekci startup vaření, večeři a povídání o byznysu se zakladatelem školy vaření Chefparade Marcelem Vargaeštokem.
Startup vaření celkem jasně slibovalo ukázku toho, že i když není čas, nemusí se jen objednávat pizza. Všichni byli zvědaví na to, jaká jídla pro jednoduché zadání „rychle, levně, zdravě“ Marcel vybere. Jisti si všichni mohli být nicméně tím, že špagety s kečupem to nebudou.
Náhodou bylo možné si poslechnout i zhruba hodinové povídání Petra Koukolíčka, toho času šéfkuchaře v Chuťpointu, o tom, jak dobře zvládnout obchodní schůzku v restauraci.
Bylo to zábavné, a protože se z publika ozývalo dost otázek, dostalo se i k diskuzi o franšízách jako je Colloseum a Potrefená husa a jejich nekonzistentní úrovni v jednotlivých podnicích.