Takto připravenou mrkev podávejte jako přílohu k pečenému masu. Tento lahodný recept je hotový za pouhých 15 minut a z níže uvedených ingrediencí připravíte až 4 porce.
Ingredience
- 450 g baby karotky, oloupané a omyté
- sůl
- 25 g másla
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce citronové šťávy
- čerstvě mletý černý pepř
- 25 g nasekané plocholisté petrželky
Postup
- Ve středně velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte sůl a mrkev a vařte ji 5 až 6 minut doměkka.
- Mrkev slijte a vraťte ji do hrnce spolu s máslem, medem a citronovou šťávou. Vařte na mírném ohni, dokud se mrkev nepotáhne glazurou, asi 5 minut.
- Dochuťte solí a pepřem a ozdobte petrželkou.