Tento recept na hovězí chimichangy si zamilujete. Podávejte se salátem a zakysanou smetanou.
Tipy na hovězí chimichangu
- Co je to chimichanga?
Chimichanga je oblíbené jihozápadní jídlo, které je téměř totožné s burritem, jen je smažené.
- Jsou chimichangy pravé mexické jídlo?
Chimichangy vycházejí z mexických burritos, ale říká se, že byly vynalezeny v Arizoně, kde majitel mexické restaurace Woody Johnson experimentálně smažil zbytky burritos.
- Co se hodí k chimichangám?
Chimichangy jsou nejlepší s guacamole, zakysanou smetanou a salsou. Nebo můžete přidat i rýži a fazole.
Ingredience na chimichangy
- 550 g mletého hovězího masa
- 1 plechovka smažených fazolí
- 1/2 šálku jemně nakrájené cibule
- 3 plechovky rajčatové omáčky
- 2 lžičky chilli
- 1 lžička mletého česneku
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 12 moučných tortill
- 1 plechovka nasekaných zelených chilli papriček
- 1 plechovka nakrájených papriček jalapeňo
- Olej na smažení
- 1 a 1/2 šálku strouhaného čedare
Postup na chimichangy
- Ve velké pánvi vařte hovězí maso na středním plameni.
- Nechte ho okapat.
- Vmíchejte fazole, cibuli, 1/2 šálku rajčatové omáčky, chilli, česnek a kmín.
- Na každou tortillu dejte lžící asi 1/3 šálku hovězí směsi mimo střed.
- Nejbližší okraj náplně přeložte nahoru a přikryjte.
- Přeložte obě strany a srolujte.
- Připevněte párátky.
- Ve velkém hrnci smíchejte chilli papričky, jalapeňo a zbývající rajčatovou omáčku.
- Prohřejte je.
- V elektrické pánvi nebo fritéze rozehřejte 1 cm oleje.
- Smažte chimichangy 1 a 1/2-2 minuty z každé strany nebo dokud nezhnědnou.
- Osušte je na papírových utěrkách.
- Podávejte s omáčkou.