Bourbonské kuře je oblíbený pokrm pojmenovaný podle ulice Bourbon Street v New Orleans a podle přísady bourbonské whisky.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 1 hodina 30 minut
- Čas navíc: 8 hodin
- Celkem: 9 hodin 45 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience na kuře na bourbonu
- 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
- ½ šálku hnědého cukru
- ½ šálku sójové omáčky
- ⅜ šálek bourbonu
- 2 lžíce granulované cibule
- 1 lžička mletého zázvoru
- ½ lžičky granulovaného česneku
Postup na kuře na bourbonu
- Kuřecí prsa položte v jedné vrstvě do pekáče.
- V malé misce smíchejte hnědý cukr, sójovou omáčku, bourbon, granulovanou cibuli, zázvor a granulovaný česnek.
- Přelijte směsí kuře.
- Misku přikryjte a nechte marinovat v lednici 8 hodin až přes noc.
- Předehřejte troubu na 165 °C.
- Pečte nezakryté v předehřáté troubě za častého podlévání, asi 1,5 hodiny.