Vyzkoušejte tento recept jako lahodný předkrm, kterým okouzlíte vaši návštěvu.
Ingredience
- 16 velkých bílých žampionů
- 5 lžic kvalitního olivového oleje
- 2 a 1/2 lžíce vína Marsala nebo středně silného sherry
- 340 g sladké italské klobásky, vyjmuté ze střívek
- 6 jarních cibulek, nakrájených na kousky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 150 g panko strouhanky
- 140 g sýru mascarpone
- 50 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 2 a 1/2 lžíce čerstvé petrželové natě
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Žampiony zbavte stonků a nakrájejte je nadrobno. Kloboučky žampionů vložte do mísy a promíchejte je se 3 lžícemi olivového oleje a vínem Marsala.
- Zbylé 2 lžíce olivového oleje rozehřejte na střední pánvi na mírném ohni. Přidejte klobásky, rozdrobte je vařečkou a za častého míchání vařte 8 až 10 minut, dokud zcela nezhnědnou. Přidejte nakrájené stonky hub a vařte další 3 minuty. Vmíchejte jarní cibulku a česnek a za občasného míchání vařte další 2 až 3 minuty.
- Přidejte panko strouhanku a promíchejte, aby se rovnoměrně spojila se všemi ostatními přísadami. Nakonec vmíchejte mascarpone a pokračujte ve vaření, dokud se mascarpone nerozpustí a klobásová směs nebude krémová.
- Sundejte z ohně, vmíchejte parmazán, petrželku a podle chuti osolte a opepřete, nechte mírně vychladnout.
- Každou hlavičku žampionu hojně naplňte klobásovou směsí. Vložte žampiony do dostatečně velké zapékací misky, aby se do ní všechny vešly v jedné vrstvě. Pečte až do upečení nádivky 50 minut, dokud nádivka nezhnědne a nezíská kůrčičku.