Citronový tvaroh, který je úžasně kyselý. Skvěle se hodí k buchtičkám a čaji. Tento recept na domácí citronový tvaroh je sladký, trpký a hedvábně jemný. Bohatá a krémová pomazánka plná chuti, které nelze odolat.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: 12 porcí
Co je to citronový tvaroh?
Citronový tvaroh je moučníková pomazánka nebo krém z citronové šťávy a kůry, žloutků, cukru a másla.
Jak využít citronový tvaroh
Jak se používá citronový tvaroh? Jako poleva je citronový tvaroh dokonalým doplňkem od buchet a palačinek až po tvarohové koláče a zmrzlinu.
Dobře se hodí i jako náplň – zvažte jeho použití do palačinek, zákusků, koláčů nebo mezi vrstvy dortu.
Ingredience
- ¾ šálku čerstvé citronové šťávy
- ¾ šálku cukru
- ½ šálku másla nakrájeného na kostičky
- 3 velká vejce
- 1 lžíce strouhané citronové kůry
Postup
- Ve dvoulitrovém hrnci smíchejte citronovou šťávu, cukr, máslo, vejce a citronovou kůru.
- Za stálého šlehání vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne a nezačne bublat, asi 5 až 6 minut.