Mexický kukuřičný salát je skvělý salát z čerstvé kukuřice, který se hodí na letní grilování. Kukuřičná zrna se osmahnou na másle a česneku dozlatova, poté se přelijí krémovou limetkovou zálivkou a dochutí čerstvým koriandrem a trochou jalapeña.
Co patří do mexického kukuřičného salátu
- Jarní cibulka
- Majonéza
- Česnek
- Máslo
- Jalapeno
- Koriandr
- Parmazán
- Limetka
- Cibule
- Feta
- Zakysaná smetana
Krémový dresink pro mexický kukuřičný salát
Krémový dresink s příjemnou chutí díky limetkové šťávě a parmezánu (to je tajná přísada, která dodává pokrmu ten správný šmrnc).
V mnoha verzích se používá mnohem více majonézy. Raději si ukážeme odlehčenější verzi s majonézou a zakysanou smetanou. Tímto způsobem získáme to nejlepší z obou světů – hodně dresinku, avšak ne příliš tučného.
Čerstvá kukuřice vs. konzervovaná a mražená kukuřice
Tento recept se hodí na jakýkoli druh kukuřice, ale rozhodně je nejlepší připravit ho z čerstvé kukuřice, protože ta nejlépe zhnědne, když ji osmažíte na másle a česneku.
Ingredience na mexický kukuřičný salát
- 5 šálků kukuřice
- 30 g másla
- 2 stroužky mletého česneku
- 1/2 lžičky soli a pepře
- 1/4 šálku majonézy (lze snížit na 2 lžíce)
- 1/4 šálku zakysané smetany (nebo jogurtu)
- 1/2 šálku jemně nastrouhaného parmezánu
- 1 lžíce jalapeňos, zbavené slupky a nakrájené nadrobno
- 1 šálek nahrubo nasekaného koriandru
- 1 šálek jarní cibulky
- 1/2 červené jemně nasekané cibule
- 2-3 lžíce limetkové šťávy
- 60 g sýru feta
Postup
- Připravte si kukuřici. Pokud používáte mraženou, nerozmrazujte ji.
- Na velké pánvi rozpusťte máslo a zahřejte ho na vysokou teplotu.
- Přidejte česnek a 10 sekund míchejte.
- Přidejte kukuřici a za občasného míchání vařte 5 minut, dokud se neobjeví krásné zlatohnědé kousky
- V polovině vaření kukuřici osolte a opepřete.
- Kukuřici přendejte do velké mísy.
- Přidejte majonézu, zakysanou smetanu, limetkovou šťávu a parmezán.
- Dobře promíchejte, aby se zálivka spojila.
- Přidejte koriand, červenou cibuli, zelenou cibuli a jalapeno. Znovu promíchejte.
- Přendejte do servírovací mísy.
- Přidejte sýr feta.
- Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.