mexicky-kukuricny-salat-3471357

Mexický kukuřičný salát je skvělý salát z čerstvé kukuřice, který se hodí na letní grilování. Kukuřičná zrna se osmahnou na másle a česneku dozlatova, poté se přelijí krémovou limetkovou zálivkou a dochutí čerstvým koriandrem a trochou jalapeña.

Co patří do mexického kukuřičného salátu

  • Jarní cibulka
  • Majonéza
  • Česnek
  • Máslo
  • Jalapeno
  • Koriandr
  • Parmazán
  • Limetka
  • Cibule
  • Feta
  • Zakysaná smetana

Krémový dresink pro mexický kukuřičný salát

Krémový dresink s příjemnou chutí díky limetkové šťávě a parmezánu (to je tajná přísada, která dodává pokrmu ten správný šmrnc).

V mnoha verzích se používá mnohem více majonézy. Raději si ukážeme odlehčenější verzi s majonézou a zakysanou smetanou. Tímto způsobem získáme to nejlepší z obou světů – hodně dresinku, avšak ne příliš tučného.

Čerstvá kukuřice vs. konzervovaná a mražená kukuřice

Tento recept se hodí na jakýkoli druh kukuřice, ale rozhodně je nejlepší připravit ho z čerstvé kukuřice, protože ta nejlépe zhnědne, když ji osmažíte na másle a česneku.

Ingredience na mexický kukuřičný salát

  • 5 šálků kukuřice
  • 30 g másla
  • 2 stroužky mletého česneku
  • 1/2 lžičky soli a pepře
  • 1/4 šálku majonézy (lze snížit na 2 lžíce)
  • 1/4 šálku zakysané smetany (nebo jogurtu)
  • 1/2 šálku jemně nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžíce jalapeňos, zbavené slupky a nakrájené nadrobno
  • 1 šálek nahrubo nasekaného koriandru
  • 1 šálek jarní cibulky
  • 1/2 červené jemně nasekané cibule
  • 2-3 lžíce limetkové šťávy
  • 60 g sýru feta

Postup

  1. Připravte si kukuřici. Pokud používáte mraženou, nerozmrazujte ji.
  2. Na velké pánvi rozpusťte máslo a zahřejte ho na vysokou teplotu.
  3. Přidejte česnek a 10 sekund míchejte.
  4. Přidejte kukuřici a za občasného míchání vařte 5 minut, dokud se neobjeví krásné zlatohnědé kousky
  5. V polovině vaření kukuřici osolte a opepřete.
  6. Kukuřici přendejte do velké mísy.
  7. Přidejte majonézu, zakysanou smetanu, limetkovou šťávu a parmezán.
  8. Dobře promíchejte, aby se zálivka spojila.
  9. Přidejte koriand, červenou cibuli, zelenou cibuli a jalapeno. Znovu promíchejte.
  10. Přendejte do servírovací mísy.
  11. Přidejte sýr feta.
  12. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang