Nic se nevyrovná vrstvám uzenin, slaného sýra, strouhaného salátu a tlustých rajčat. A díky několika chytrým tipům vám zůstane čerstvý a křupavý po celý den. Navíc jedním sendvičem snadno nasytíte několik hladových krků.
Italský sendvič, který vám vydrží několik hodin
Existuje mnoho variant italského sendvičů. Rento recept se však skvěle hodí i na dlouhé cesty.
- Použijte bagetu nebo housku, aby náplň neprosakovala a nezpůsobila rozmočení chleba.
- Vynechejte šunku nebo mortadelu a zvolte uzeniny. I když tyto sendviče budete chtít uchovávat v lednici, uzeniny jsou konzervovány tak, že je nemusíte držet v chladu.
- Přidejte majonézu. Jediná horší věc než rozmočený sendvič je suchý sendvič.
- Použijte rajčata.
- Nevynechávejte salát. Ledový salát nejenže dodá křupavost a kontrastní strukturu, avšak také ochrání chléb a zachytí oreganovou zálivku.
Ingredience
- 1 bageta nebo velká houska
- 1 velké rajče
- 4 středně velké nakládané feferonky
- 1 lžíce majonézy
- plátky prosciutta
- salám nebo pikantní salám
- plátkový sýr
- 1/2 šálku drceného ledového salátu
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička červeného vinného octa
- 1/4 lžičky sušeného oregana
- Sůl
- Mletý černý pepř
Postup
- Zubatým nožem rozdělte bagetu nebo housku na polovinu.
- Rukama vydlabejte část chleba v horní polovině.
- Příčně rozkrojte velké rajče.
- Stonek 4 středně velkých nakládaných feferonek nakrájejte na tenké plátky.
- Na rozříznuté strany rohlíku rovnoměrně rozetřete 1 lžíci majonézy.
- Na spodní polovinu rohlíku navrstvěte v tomto pořadí: prosciutto, salám, sýr, rajčata, feferonky, ledový salát
- Zakápněte 1 lžičkou olivového oleje a 1 lžičkou červeného vinného octa, posypte 1/4 lžičky sušeného oregana, špetkou kuchyňské soli a několika zrnky černého pepře.
- Sendvič přikryjte horní polovinou rohlíku.
- Zubatým nožem je příčně rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny.
- Podávejte ihned nebo je pevně zabalte do plastové fólie nebo alobalu.
- Před podáváním je uložte do chladničky až na 4 hodiny.