pizza-sneci-s-feferonkami-2677039

Tyhle pizza šneky s feferonkami si hned zamilujete. Jsou plné mozzarelly a feferonek a jsou mimořádně dobré namočené v oblíbeném pizza dipu.

Jak připravit pizza šneky

Pizza šneci jsou překvapivě jednoduché, a pokud jste už někdy dělali skořicové šneky, postup znáte. Po přípravě těsta na pizzu postupujte podle těchto 3 jednoduchých kroků:

  1. Těsto rozválejte, prsty do něj udělejte důlky a potřete olivovým olejem. Malé důlky v těstě zabrání vzniku vzduchových bublin a olivový olej zabrání jeho rozmočení.
  2. Těsto naplňte svými oblíbenými pizzovými přílohami, jako je rajčatová omáčka, sýr a feferonky. Hodí se i tenké plátky papriky, cibule a vařená klobása.
  3. Těsto srolujte a nechte 25 minut chladnout. Chlazení zabrání tomu, aby se vám šneci při krájení rozpadaly. Během této doby si předehřejte troubu.

Před pečením namočte spodní část rohlíků do kukuřičné mouky. Je to zcela nepovinné, avšak dodá to spodní části rohlíčků báječnou křupavost.

Příprava

  • Příprava: 1 hodina 45 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 2 hodiny 10 minut
  • Počet porcí: 24 šneků

Ingredience na pizza šneky s feferonkami

  • těsto na pizzu
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2/3 šálku rajčatové omáčky
  • Italské koření nebo mletá bazalka
  • granulovaný česnek
  • 1 šálek strouhané mozzarelly
  • 60-65 plátků feferonek
  • volitelně: 1/2 šálku žluté kukuřičné mouky
  • nepovinně: další mozzarella a čerstvá bazalka

Postup na pizza šneky s feferonkami

  1. Připravte si těsto na pizzu.
  2. Propíchejte ho, aby se uvolnily vzduchové bubliny.
  3. Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte každou polovinu na velký obdélník.
  4. Aby náplň pizza šneky nerozmočila, potřete je lehce 1 lžičkou olivového oleje.
  5. Do těsta udělejte prsty důlky, abyste zabránili tvorbě bublinek.
  6. Na každý obdélník těsta rozetřete 1/3 šálku rajčatové omáčky.
  7. Lehce posypte italským kořením a granulovaným česnekem.
  8. Rovnoměrně posypte 1/2 hrnku strouhané mozzarelly a na ni položte plátky feferonek.
  9. Obdélníky těsta opatrně srolujte.
  10. Položte je na 1 připravený plech a vložte plech do lednice alespoň 20 minut.
  11. Mezitím předehřejte troubu na 204 °C.
  12. Vyložte plech pečícím papírem.
  13. Vyndejte roládu z lednice nakrájejte na 12 centimetrových plátků.
  14. Kukuřičnou mouku nasypte na talíř nebo do mísy.
  15. Namočte spodní část každého kousku do kukuřičné mouky a položte na plech, kukuřičnou moukou dolů.
  16. Kukuřičná mouka není povinná, ale dodá spodní části rohlíků mimořádně lahodnou křupavost.
  17. Podle potřeby posypte vršek rohlíků dalším sýrem.
  18. Pečte 15-20 minut nebo dokud nejsou boky lehce propečené.
  19. Nechte 5 minut vychladnout a podávejte s čerstvou bazalkou.
  20. Pizza rolky by se měly konzumovat ihned, lze je však zakrýt a několik dní skladovat v lednici.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang