Recept na sladký čajový chlebíček

PečivoSladká jídlaSladké pečivo
cajovy-chleb

Vychutnejte si klasický čajový chlebík plný sušeného ovoce. Při podávání jej nakrájejte na silné plátky a potřete máslem. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží i několik dní.

Ingredience

  • 170 g sultánek
  • 170 g rozinek
  • 1 pomeranč zbavený kůry
  • 300 ml horkého silného čaje Earl Grey
  • 2 středně velká vejce, lehce rozšlehaná
  • 250 g hladké mouky
  • 200 g hnědého cukru
  • máslo na vymazání a další máslo na podávání

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte sultánky, rozinky a pomerančovou kůru. Zalijte čajem a mísu přikryjte. Nechte odležet minimálně 6 hodin nebo ideálně přes noc, aby sušené ovoce nasáklo všechnu tekutinu.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte a vyložte 900 g hranatou formu. K namočenému ovoci přidejte vejce, mouku a cukr a dbejte na to, aby se vše dobře spojilo.
  3. Lžící dejte směs do formy a dejte péct doprostřed trouby na 1 hodinu a 30 minut nebo dokud nebude na dotek pevná. Před přenesením na mřížku nechte 15 minut vychladnout ve formě.

Lze připravit různé druhy chlebíčků, namátkou banánový, limetkový, dýňový chlebíček nebo citronový chlebíček.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang