Recept na toustový chléb bez droždí

Chléb z pekárnyPečivoSlané pečivo
toustovy-chleb

Vyzkoušejte recept na úžasný toustový chléb bez droždí, který chutná jako klasický kynutý. Stačí vám 5 běžných surovin: mouka, prášek do pečiva, olej, mléko a cukr.

Ingredience

  • 600 g hladké/celozrnné mouky
  • 8 lžiček prášku do pečiva
  • 15 g bílého cukru
  • 1 lžička soli
  • 570 ml mléka, ohřáté
  • 65 ml rostlinného oleje

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C. Vymažte formu o rozměrech 22 x 13 cm a vyložte ji papírem na pečení.
  2. Mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr dejte do mísy a promíchejte. Do středu udělejte důlek, vlijte olej a mléko. Míchejte, dokud se mouka zcela nevstřebá – těsto bude husté, ale bude se dát míchat.
  3. Vložte těsto do formy a uhlaďte povrch. Pečte 30 minut, pak vyjměte z trouby a přikryjte fólií.
  4. Vraťte do trouby. Snižte teplotu trouby na 200 °C a pečte 20 minut.
  5. Vyjměte z trouby. Nechte 5 minut vychladnout ve formě, pak přebytečný papír vyjměte a přeneste na chladicí mřížku.
  6. Před krájením nechte úplně vychladnout – více než 45 minut. Krájejte opatrně, je křehčí než kynuté chleby.
  7. Použijte jako běžný kynutý toustový chléb (sendviče, tousty, francouzské tousty).
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang