Naše Maso je skvělý podnik. Chodí se tam pro maso nebo jen tak něco zakousnout. Když v Naše Maso oznámili, že každý den večer v 7 spustí kulatý stůl a lidé si mohou rezervovat jedno nebo všech 7 míst a povečeřet tak masové dobroty s přáteli nebo cizími lidmi, mnoho nadšených „masožravců“ po té příležitosti skočilo.
Večeře stojí 1000 Kč a rezervace se musí jít udělat osobně přímo do Naše Maso. Večeře je šestichodová a celou večeři obstarává Dalibor Křivánek – včetně výkladu k jídlu, zodpovězení jakýchkoliv otázek a přilévání hruškovice.
Jak večeře probíhala
Samozřejmě tu platí staré dobré pravidlo nepřepálit start. Jako předkrm dorazila “svíčková”, lojová svíčka na talíři, z kterého se hovězí loj vytírá chlebem. K tomu moravské müsli, pořádně upražené škvarky.
Jako první chod je Šumava, chleba s játrovkou, šunkovou pěnou, škvarkovkou nebo úžasnou sekanou. Tady by samozřejmě bylo nejlepší přibrzdit a připravit se na víc masové chody, ale to nejde, je to taky strašně dobrý.
Tatarák. Jiný tatarák, než běžně v Naše maso prodávají, aby to nebyla nuda. Navíc servírovaný ve verzi pro sedm vypadal fakt nádherně. Chutnal ještě líp. Další chod plný pekáč morkových kostí. Je to hodně mastná záležitost, ale dobrá.
A teď už konečně maso. Jasně, po čtyřech chodech s chlebem už je člověk skoro najeden, ale ono to vždycky nějak jde. Zvlášť když na stůl dorazí přeštík. A přeštíci se přece musí jíst, aby se jejich chovy zachránili. Nakonec, jako vrchol večera, hovězí. Vysoký vyzrálý roštěnec z českého strakatého skotu. Mňam!
Jako dezert štrůdl. Samozřejmě také výborný, ale už nepatří do těch masitých pokrmů, na které se Naše Maso specializuje.
Závěr
Je to ale opravdu skvělý zážitek. Celá večeře trvala asi tři a půl hodiny, u stolu panovala skvělá atmosféra, společná záliba v mase dost sbližuje. Dalibor se o zákazníky skvěle stará a po večeři udělal rezervaci ještě vedle v Lokále, aby zákazníci mohli u piva v klidu vytrávit.