Kuřecí maso, steaky nebo jiné oblíbené maso marinujte v teriyaki marinádě alespoň 2 hodiny před grilováním.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Celkem: 10 minut
- Počet porcí: 24 porcí
Ingredience na marinádu Teriyaki
- 1 šálek sójové omáčky
- 1 šálek vody
- ¾ šálku bílého cukru
- ⅓ šálku sušených cibulových vloček
- ¼ šálku worcestrové omáčky
- 3 lžíce bílého destilovaného octa
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžičky granulovaného česneku
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
Postup na marinádu Teriyaki
- Ve středně velké míse smíchejte sójovou omáčku, vodu, cukr, cibulové vločky, worcesterovou omáčku, ocet, olej, granulovaný česnek a zázvor.
- Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.