Recept na omáčku z červeného vína

Omáčky
Steaky

Vychutnejte si tuto lahodně bohatou omáčku z červeného vína jako přílohu ke steaku.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 1 šalotka, jemně nasekaná
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 150 ml červeného vína
  • 200 ml kuřecího nebo hovězího vývaru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • hrst nasekaných lístků petrželky

Postup

  1. Vylijte tuk z pánve, ve které jste steaky připravovali, ale neočistěte ji.
  2. Vraťte pánev na oheň s polovinou másla a šalotkou a 2 minuty ji restujte, aby změkla.
  3. Vmíchejte mouku a rozvařte ji na pískovou kaši, pak přilijte ocet a chvíli povařte.
  4. Přilijte víno, promíchejte a seškrábněte lepkavé kousky ze dna pánve.
  5. Přiveďte k varu a nechte minutu probublávat, pak zašlehejte hořčici a poté vývar.
  6. Uvařte asi 200 ml omáčky, poté ji ochutnejte a dochuťte.
  7. Vmíchejte zbývající máslo a petrželku a šťávu ze steaků.
  8. Podávejte steaky na teplých talířích a přelijte je omáčkou.

Kategorie:

Omáčky
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang