Recept na pikantní smažená křidélka

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMarinády
smazena-kridla

I přes velké množství surovin, tento recept snadno připravíte za 40 minut. Je ideální i jako rychlá večeře, která nasytí až 4 strávníky.

Ingredience

Na kořenící směs:

  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 2 lžičky černého pepře
  • 2 lžičky kajenského pepře
  • 2 lžičky koření na drůbež
  • 1 lžička citronového pepře
  • 6 celých kuřecích křídel, rozříznutých v kloubu na polovinu

Na pikantní těstíčko:

  • 2 vejce
  • 2 lžíce chilli omáčky
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 2 šálky hladké mouky
  • Rostlinný olej na smažení

Na omáčku k podávání:

  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 lžíce křenu
  • 1/4 lžíce chilli omáčky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. V malé misce smíchejte sůl, mletou papriku, černý pepř, kajenský pepř, koření na drůbež a citronový pepř. Dvě polévkové lžíce si odložte do samostatné misky.
  2. Kuřecí křídla opláchněte ve studené vodě a vložte do mělké zapékací misky. Křídla rovnoměrně posypte kořením a nechte je přikrytá 1 hodinu marinovat v chladničce.
  3. Ve středně velké míse rozšlehejte vejce, pálivou omáčku, papriku, černý a kajenský pepř. Do mělké misky nasypte mouku. Rozehřejte olej ve velkém fritovacím hrnci.
  4. Kuřecí křídla namočte do vaječné směsi a poté do mouky. Vložte křídla po třech do rozpáleného oleje a za občasného otáčení je smažte 8-10 minut, dokud nebudou propečená a zlatohnědá.
  5. Vyndejte je na plech vyložený papírovou utěrkou. Před přidáním další várky se ujistěte, že se teplota oleje vrátila zpět.
  6. V malé misce smíchejte všechny ingredience na omáčku a podávejte s hotovými křidélky. Pro extra pálivá křidélka je posypte zbylou kořenící směsí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang