Dodejte svému jídlu šmrnc těmito omáčkovými těstovinami. Je to vynikající příloha k téměř jakémukoli masu nebo mořským plodům.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 2
Ingredience
- 1 šálek nevařených těstovinových motýlků
- 1 a 1/2 lžičky másla
- 2 a 1/4 lžičky olivového oleje
- 1 a 1/2 lžičky hladké mouky
- 1/2 lžičky mletého česneku
- špetka soli
- špetka sušené bazalky
- špetka drcených paprikových vloček (chilli směs)
- 3 lžíce 2% mléka
- 2 lžíce kuřecího vývaru
- 1 lžíce vody
- 2 lžíce rozdrobeného parmezánu
- 1 lžíce zakysané smetany
Postup
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- Mezitím v malém hrnci rozpusťte máslo.
- Vmíchejte olej, mouku, česnek a koření, dokud se nespojí.
- Postupně přidejte mléko, vývar a vodu.
- Přiveďte k varu.
- Vařte a míchejte, dokud mírně nezhoustne, asi 2 minuty.
- Odstavte z ohně a vmíchejte sýr a zakysanou smetanu.
- Těstoviny scedíme a promícháme s omáčkou.