Tato bohatá a aromatická omáčka z citronového másla je vynikající na těstoviny, pečenou zeleninu a další pokrmy.
Příprava
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 5 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- ¼ hrnku nesoleného másla nakrájeného na kousky
- 1 stroužek česneku, utřený
- ¼ lžičky mořské soli
- 2 lžíce citronové šťávy
- čerstvě mletý černý pepř
- petrželka na ozdobu
- špetka vloček červené papriky (chilli směs) – volitelně
Postup
- V malém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo.
- Přidejte česnek a sůl a vařte 1 minutu.
- Odstavte z ohně a přidejte citronovou šťávu.
- Dochuťte čerstvě mletým pepřem a posypte petrželkou a vločkami červené papriky, pokud je používáte.
- Podávejte s artyčoky vařenými v páře k namáčení nebo k těstovinám.
- Tento recept můžete připravit veganský, pokud použijete veganské máslo. Protože veganské máslo je již osolené, vynechejte sůl a dochuťte podle chuti.