Recept na pravé mongolské hovězí maso s jarní cibulkou

Hlavní jídlaHovězí masoMaso
mongolske-hovezi-maso-s-jarni-cibulkou-9457912

Tento recept na mongolské hovězí maso se zelenou cibulkou obsahuje sójovou omáčku na hovězí maso v čínském stylu. Podává se nejlépe s měkkými rýžovými nudlemi nebo rýží.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Čas navíc: 10 minut
  • Celkem: 35 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 1 lžíce jemně nasekaného česneku
  • ½ lžičky nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
  • ⅔ šálku tmavě hnědého cukru
  • ½ šálku sójové omáčky
  • ½ šálku vody
  • 500 g hovězího masa, nakrájeného na silné plátky
  • ¼ šálku kukuřičného škrobu
  • 1 šálek rostlinného oleje na smažení
  • 2 svazky zelené cibule nakrájené na dlouhé kousky

Postup

  1. V hrnci na mírném ohni rozehřejte 2 lžičky rostlinného oleje.
  2. Přidejte česnek a zázvor.
  3. Vařte a míchejte, asi 30 sekund.
  4. Vmíchejte hnědý cukr, sójovou omáčku a vodu.
  5. Zvyšte teplotu na středně vysokou a míchejte, dokud omáčka nezačne vřít a mírně nezhoustne, asi 4 minuty.
  6. Omáčku stáhněte z ohně a dejte stranou.
  7. Hovězí maso vložte do velké mísy, přidejte kukuřičný škrob a míchejte.
  8. Odstavte, dokud se většina kukuřičného škrobu nevstřebá, asi 10 minut.
  9. V hluboké pánvi rozehřejte rostlinný olej.
  10. Z plátků hovězího masa oklepejte přebytečný kukuřičný škrob a po několika kusech je vhoďte do rozpáleného oleje.
  11. Krátce promíchejte a smažte, dokud okraje nejsou křupavé, asi 2 minuty.
  12. Hovězí maso vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.
  13. Z pánve odstraňte přebytečný olej a hřejte na středním plameni.
  14. Přidejte plátky hovězího masa a vmíchejte připravenou omáčku.
  15. Přidejte zelenou cibuli a přiveďte ji k varu.
  16. Vařte, dokud cibule nezměkne a nezíská jasně zelenou barvu, asi 1 až 2 minuty.
  17. Můžete teplé podávat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang