Tento lahodný recept na žlutý dort od nuly je velmi jednoduchý na přípravu. Zvládne ho každý. Pokud chcete, můžete polovinu ztuženého másla nahradit máslem nebo margarínem.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 55 minut
- Počet porcí: 24
Ingredience
- 2 šálky hladké mouky
- 3 a ½ lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1 a ½ šálku bílého cukru
- ½ šálku tuku (ztužené máslo)
- 3 vejce
- 1 šálek mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Vymažte a vysypte moukou pekáč o rozměrech 22×33 cm.
- Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Ve velké míse vyšlehejte cukr a zkrácený tuk elektrickým mixérem do světlé a nadýchané hmoty.
- Po jednom přidejte vejce a po každém přidání důkladně prošlehejte.
- Střídavě přidávejte moučnou směs s mlékem a šlehejte, aby se spojily.
- Vmíchejte vanilku a vlijte těsto do připravené formy.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, asi 40 až 45 minut.
- Dort nechte zcela vychladnout a polijte jej oblíbenou polevou.