Recept na nejlepší sendvič s grilovaným sýrem

Grilované sýrySendvičeSlané pečivoSlané receptySýry
Sendvič s grilovaným sýrem

Tento gurmánský recept na sendvič s grilovaným sýrem si snadno připravíte doma. Udělejte si ho, když na něj dostanete chuť, a stane se vaším novým oblíbeným.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 1

Ingredience

  • 2 velké plátky celozrnného kváskového chleba nebo vašeho oblíbeného křupavého chleba
  • dostatek dijonské hořčice na tenkou vrstvu přes jeden plátek chleba (asi 1,5 lžičky)
  • 1 šálek lehce zabaleného čerstvě nastrouhaného ostrého sýra čedar a trochu více na posypání zvenčí – volitelně
  • 2 lžičky nasekané zelené cibule, pouze zelené části
  • nesolené máslo na rozpuštění na pánvi (asi 2 lžičky)

Postup

  1. Jeden krajíc chleba lehce potřete dijonskou hořčicí.
  2. Snažte se o velmi tenkou vrstvu.
  3. Do nastrouhaného sýra vmíchejte zelenou cibuli a dejte stranou.
  4. Na střední nepřilnavé pánvi na středním ohni rozpusťte kousek másla (asi 1 lžičku).
  5. Po rozpuštění vložte do pánve hořčičný krajíc chleba hořčičnou stranou nahoru.
  6. Plátek posypte sýrem s cibulí (vrstva sýra by měla být asi 2 cm).
  7. Poté na něj položte zbývající plátek chleba.
  8. Pánev přikryjte pokličkou a několik minut opékejte, nebo dokud spodní strana chleba nezezlátne.
  9. Sendvič vyjměte z pánve špachtlí a přidejte na pánev další kousek másla.
  10. Po rozpuštění opatrně otočte sendvič druhou stranou k pánvi s máslem.
  11. Přiklopte a pečte, dokud není spodní strana chleba pěkně zlatavá a sýr se nerozpustí.
  12. Pokud chléb zhnědne dříve, než se sýr rozpustí, snižte podle potřeby teplotu.
  13. Volitelně, pokud chcete mít na vnější straně sendviče sýrovou kůrku a pracujete s opravdu nepřilnavou pánví: v případě, že je sendvič téměř hotový, vyjměte ho stěrkou.
  14. Na pánev nasypte ještě trochu strouhaného sýra ve tvaru toastu a sendvič překlopte zpět na sýr.
  15. Nechte ho péct, dokud už neuslyšíte žádné prskání, a pak ještě několik sekund.
  16. Sendvič vyjměte stěrkou.
  17. Položte ho na prkénko a nechte ho minutu nebo dvě vychladnout.
  18. Opatrně ho zubatým nožem rozkrojte uprostřed napůl a podávejte teplý.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang