Čokoládový koláč bez mouky

Hustý čokoládový dort bez mouky pro ty z vás, kteří nesnášejí pšenici nebo lepek.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Přídavný čas: 8 hodin
  • Celkem: 9 hodin 10 minut
  • Počet porcí: 16

Ingredience

  • ¾ šálku bílého cukru
  • ½ šálku vody
  • ¼ lžičky soli
  • 18 čtverečků hořkosladké čokolády
  • 1 šálek nesoleného másla
  • 6 vajec

Postup

  1. Předehřejte troubu na 150 °C.
  2. Vymažte 25 cm kulatou dortovou formu a dejte ji stranou.
  3. V malém hrnci na mírném ohni smíchejte cukr, vodu a sůl.
  4. Míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Dejte stranou.
  5. Hořkosladkou čokoládu rozpouštějte ve skleněné nebo keramické misce vhodné do mikrovlnné trouby v 15sekundových intervalech a po každém intervalu za stálého míchání 1 až 3 minuty.
  6. Čokoládu nalijte do mísy elektrického mixéru.
  7. Máslo nakrájejte na kousky.
  8. Po jednom kousku zašlehejte do čokolády, dokud se nespojí.
  9. Vmíchejte horkou cukrovou vodu.
  10. Pomalu zašlehejte vejce, jedno po druhém.
  11. Těsto nalijte do připravené dortové formy.
  12. Připravte si pánev větší než dortová forma.
  13. Vložte dortovou formu do větší pánve a naplňte větší pánev vroucí vodou do poloviny stěn dortové formy.
  14. Dort pečte ve vodní lázni v předehřáté troubě 45 minut. Střed bude stále vlhký.
  15. Dejte dort do chladničky, dokud nebude důkladně vychlazený, 8 hodin až přes noc.
  16. Dno dortové formy ponořte na 10 sekund do horké vody a vyklopte na servírovací talíř.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang