Hustý čokoládový dort bez mouky pro ty z vás, kteří nesnášejí pšenici nebo lepek.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Vaření: 45 minut
- Přídavný čas: 8 hodin
- Celkem: 9 hodin 10 minut
- Počet porcí: 16
Ingredience
- ¾ šálku bílého cukru
- ½ šálku vody
- ¼ lžičky soli
- 18 čtverečků hořkosladké čokolády
- 1 šálek nesoleného másla
- 6 vajec
Postup
- Předehřejte troubu na 150 °C.
- Vymažte 25 cm kulatou dortovou formu a dejte ji stranou.
- V malém hrnci na mírném ohni smíchejte cukr, vodu a sůl.
- Míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Dejte stranou.
- Hořkosladkou čokoládu rozpouštějte ve skleněné nebo keramické misce vhodné do mikrovlnné trouby v 15sekundových intervalech a po každém intervalu za stálého míchání 1 až 3 minuty.
- Čokoládu nalijte do mísy elektrického mixéru.
- Máslo nakrájejte na kousky.
- Po jednom kousku zašlehejte do čokolády, dokud se nespojí.
- Vmíchejte horkou cukrovou vodu.
- Pomalu zašlehejte vejce, jedno po druhém.
- Těsto nalijte do připravené dortové formy.
- Připravte si pánev větší než dortová forma.
- Vložte dortovou formu do větší pánve a naplňte větší pánev vroucí vodou do poloviny stěn dortové formy.
- Dort pečte ve vodní lázni v předehřáté troubě 45 minut. Střed bude stále vlhký.
- Dejte dort do chladničky, dokud nebude důkladně vychlazený, 8 hodin až přes noc.
- Dno dortové formy ponořte na 10 sekund do horké vody a vyklopte na servírovací talíř.