Připravte si exotickou, ale přesto snadnou večeři, jako jsou tato kořeněná a lepkavá korejská kuřecí křidélka.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
Na kuře
- 500 g kuřecích křídel
- velký kus zázvoru, jemně nastrouhaný
- 50 g kukuřičné mouky
- rostlinný olej na smažení
- sezamová semínka a nakrájená jarní cibulka k podávání
Na omáčku
- 6 lžic tmavého hnědého cukru
- 2 lžíce gochujangu (korejská chilli pasta)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 velké stroužky česneku, rozdrcené
- malý kousek zázvoru, nastrouhaný
- 2 lžičky sezamového oleje
Postup
- Omáčku připravíte tak, že všechny ingredience vložíte do hrnce a mírně vaříte, dokud nevznikne sirup, tedy asi 3-4 minuty.
- Sundejte z ohně a dejte stranou.
- Kuřecí křídla osolte, opepřete a posypte nastrouhaným zázvorem.
- Kuřecí maso promíchejte s kukuřičnou moukou, dokud se zcela nepotáhne.
- Na velké pánvi rozehřejte asi 2 cm rostlinného oleje na středním/vyšším ohni.
- Kuřecí křídla smažte 8 až 10 minut, dokud nebudou křupavá, a v polovině smažení je otočte.
- Vyjměte je z oleje a položte na kuchyňský papír. Nechte mírně vychladnout (asi 2 minuty).
- Znovu ohřejte omáčku a křupavá kuřecí křídla do ní vhoďte.
- Přendejte je do mísy a posypte sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.