Vylepšete své recepty o oříškovou vůni hnědého másla. Snadno si ho vyrobíte doma a je vynikající na těstovinách, v omáčkách nebo v pečivu a dalších pokrmech.
Příprava
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 5 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 113 g nesoleného másla (8 lžic)
Postup
- Rozpalte pánev se silným dnem na střední teplotu.
- Přidejte máslo (pokud ho nakrájíte na plátky, rozpustí se rovnoměrněji) a často šlehejte.
- Pokračujte ve vaření másla.
- Po rozpuštění máslo trochu zpění a pak ustoupí.
- Pozorně sledujte, jak se na dně pánve začnou tvořit lehce nahnědlé skvrny.
- Přivoňte si k máslu; mělo by mít oříškovou vůni.
- Nalijte do mísy, aby se máslo dále nerozvařilo a případně nepřipálilo.
- Máslo se dá snadno přepálit a z hnědého se stane spálené.
- Pokud máslo začne černat, doporučujeme ho vylít a začít znovu.
- Hnědé máslo použijte ihned nebo ho skladujte zakryté v lednici až týden.