Quiche bez kůrky je vše, co znáte a milujete na klasických quichech – bez sacharidů.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 40 minut
- Počet porcí: 6 až 8
Ingredience
- 5 velkých vajec
- 250 ml smetany, husté/zahuštěné (v případě nahrazení mlékem snížit na polovinu)
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 100 g šunky, nakrájené na kostičky
- 100 g strouhaného sýra (cokoli, co se taví, kromě mozzarelly)
- 1 zelená cibule, nakrájená na plátky
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Vymažte máslem koláčovou mísu o průměru 22,5 cm.
- Ušlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř.
- Do koláčové formy rozprostřete většinu šunky, sýra a zelené cibulky.
- Zalijte vaječnou směsí. Navrch dejte zbývající šunku, sýr a zelenou cibulku.
- Pečte 35 minut, dokud není koláč na povrchu zlatavý a střed se sotva vlní.
- Nepřepečte, koláč by ztratil krémovou chuť.
- Vyjměte z trouby, nechte 5 minut odpočinout a sledujte, jak se vyfoukne!
- Nakrájejte a podávejte s jednoduchým salátem nebo naplňte do měkkých závitků či zabalte do burritos (a pak osmažte na pánvi do křupava).