Denverská omeleta je změna oproti francouzské omeletě a je známá svou pevnější strukturou a karamelizovanou chutí. Udělejte si z ní kompletní oběd nebo večeři s rukolovým salátem a opečeným chlebem.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 1
Ingredience
- 3 velká vejce
- 1 lžíce másla
- ¼ šálku uzené šunky nakrájené na kostičky
- 2 lžíce cibule nakrájené na kostičky
- 2 lžíce zelené papriky nakrájené na kostičky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- ⅓ šálku strouhaného sýra čedar
- 1 špetka kajenského pepře
Postup
- Vejce šlehejte v malé misce, dokud se nespojí. Nepřešlehejte je.
- Máslo rozpusťte na pánvi na středním ohni.
- Přidejte šunku, cibuli a papriku. Osolte a opepřete.
- Smažte a míchejte, dokud cibule nezměkne a šunka nezačne karamelizovat, asi 5 minut.
- Snižte teplotu na středně nízkou a vlijte vejce.
- Krátce promíchejte stěrkou a přitom pánví zatřeste, aby se ingredience rovnoměrně rozprostřely.
- Rychle přejeďte stěrkou po okrajích omelety.
- Omeletu posypte sýrem čedar a kajenským pepřem.
- Vařte za občasného protřepávání pánve, dokud není povrch stále mokrý, ale ne tekutý, asi 5 minut.
- Pomocí špachtle přeložte omeletu na polovinu a přeneste ji na talíř.