Recept na denverskou omeletu

Hlavní jídlaSlané receptySnídaně
Denverská omeleta

Denverská omeleta je změna oproti francouzské omeletě a je známá svou pevnější strukturou a karamelizovanou chutí. Udělejte si z ní kompletní oběd nebo večeři s rukolovým salátem a opečeným chlebem.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 1

Ingredience

  • 3 velká vejce
  • 1 lžíce másla
  • ¼ šálku uzené šunky nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce cibule nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce zelené papriky nakrájené na kostičky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • ⅓ šálku strouhaného sýra čedar
  • 1 špetka kajenského pepře

Postup

  1. Vejce šlehejte v malé misce, dokud se nespojí. Nepřešlehejte je.
  2. Máslo rozpusťte na pánvi na středním ohni.
  3. Přidejte šunku, cibuli a papriku. Osolte a opepřete.
  4. Smažte a míchejte, dokud cibule nezměkne a šunka nezačne karamelizovat, asi 5 minut.
  5. Snižte teplotu na středně nízkou a vlijte vejce.
  6. Krátce promíchejte stěrkou a přitom pánví zatřeste, aby se ingredience rovnoměrně rozprostřely.
  7. Rychle přejeďte stěrkou po okrajích omelety.
  8. Omeletu posypte sýrem čedar a kajenským pepřem.
  9. Vařte za občasného protřepávání pánve, dokud není povrch stále mokrý, ale ne tekutý, asi 5 minut.
  10. Pomocí špachtle přeložte omeletu na polovinu a přeneste ji na talíř.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang