Bezlepkové palačinky

K přípravě těchto rychlých a snadných palačinek použijte speciální mouku a bezpečně vyhovte i těm, kteří drží bezlepkovou dietu. Ideální pro sladké i slané polevy.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 125 g bezlepkové hladké mouky
  • 1 vejce
  • 250 ml mléka
  • máslo na smažení

Postup

  1. Mouku nasypte do mísy a uprostřed udělejte důlek.
  2. Doprostřed rozklepněte vejce a přilijte čtvrtinu mléka.
  3. Směs důkladně spojte elektrickým nebo balónovým šlehačem.
  4. Jakmile získáte kaši, vmíchejte další čtvrtinu, a jakmile se uvolní hrudky, vmíchejte zbývající mléko.
  5. Nechte 20 minut odpočívat.
  6. Před použitím znovu promíchejte.
  7. Rozpalte malou nepřilnavou pánev s kouskem másla.
  8. Když máslo začne pěnit, nalijte do pánve malé množství směsi a otáčejte, abyste pokryli základ – chcete mít tenkou vrstvu.
  9. Smažte několik minut dozlatova na dně, poté obraťte a smažte dozlatova i z druhé strany.
  10. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechnu směs, mezi palačinkami směs promíchejte a podle potřeby přidejte další máslo na smažení.
  11. Podávejte s agávovým sirupem a vymačkanou pomerančovou šťávou nebo s palačinkovou náplní podle vlastního výběru.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang