Recept na jehněčí kýtu v pomalém hrnci

Hlavní jídlaJehněčí masoMasoPomalý hrnec
Jehněčí kýta

Uvařte jehněčí kýtu v pomalém hrnci a odměnou vám bude křehké maso, které se rozplývá na jazyku.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 8 hodin
  • Celkem: 8 hodin 15 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1,3 kg vykostěné jehněčí kýty, svázané
  • 30 g nesoleného másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 ml jehněčího vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 2 červené cibule nakrájené na klínky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 5 snítek tymiánu
  • 5 snítek rozmarýnu
  • bramborová kaše a dušená zelenina k podávání

Postup

  1. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej.
  2. Přidejte jehněčí maso a opékejte je z každé strany 4-5 minut.
  3. Nastavte pomalý hrnec na nízkou teplotu.
  4. V hrnci rozpusťte máslo do pěny a vmíchejte mouku.
  5. Postupně zašlehejte vývar, až se zapracuje, přidejte víno a přiveďte k varu.
  6. Odstavte.
  7. Do pomalého hrnce vložte cibuli, česnek, tymián a rozmarýn a na ně posaďte jehněčí maso.
  8. Zalijte jehněčí omáčkou.
  9. Přiklopte pokličkou a vařte 8 hodin nebo dokud není měkké a měkké.
  10. Jehněčí vyjměte a přikryté položte na talíř.
  11. Tekutinu přecedíme do pánve a vaříme, dokud mírně nezhoustne.
  12. Jehněčí maso podávejte nakrájené na silné plátky nebo rozdrobené (bude poměrně měkké) s bramborovou kaší, zelenou zeleninou a omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang