Zkoušel někdo z vás někdy koláč s pudinkem? Pokud ne, tak jste přišli o hodně, avšak nebojte se, dáváme vám ten nejlepší recept. Recept lze ve větším množství připravit jako rychlý moučník na plech.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Pečení: 25 minut
- Počet porcí: 8 porcí
Připravíme si těsto
- Smíchejte 1 a 1/4 šálku hladké mouky a 1/4 lžičky soli.
- Vmíchejte 1/2 šálku studeného másla, dokud se těsto nerozpadne
- Postupně přidávejte 3-5 lžic ledové vody a promíchávejte vidličkou.
- Těsto by mělo držet pohromadě.
- Zabalte ho a nechte 1 hodinu odležet v lednici.
Ingredience na koláč s krémem
- Těsto
- 4 velká vejce
- 2 a 1/2 šálku plnotučného mléka
- 1/2 šálku cukru
- 1 lžička mletého muškátového oříšku
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička mandlového extraktu
- 1/2 lžičky soli
Postup na koláč s krémem
- Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte těsto a přeneste do formy na koláč.
- Seřízněte okraje.
- Nechte 30 minut odležet v lednici.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Nepropíchnuté těsto u vyložte dvojitou vrstvou alobalu. Naplňte závažím, sušenými fazolemi nebo nevařenou rýží.
- Pečeme na spodní mřížce trouby, dokud okraje nezezlátnou, 10-15 minut.
- Odstraňte alobal a závaží a pečte, dokud není dno koláče zlatohnědé, ještě 3-6 minut.
- Nechte vychladnout na mřížce.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Ve velké míse rozšlehejte vejce.
- Přidejte zbývající ingredience, dokud se nespojí.
- Nalijte na těsto.
- Pečte 25-30 minut.
- Nechte 1 hodinu chladnout na mřížce.
- Před podáváním nechte alespoň 3 hodiny v lednici.
- Zbytky uchovávejte v lednici.