Medové krevety s vlašskými ořechy jsou receptem v hongkongském stylu! Křupavé krevety v těstíčku jsou zalité smetanovou omáčkou a posypané vlašskými ořechy obalenými v cukru.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 20 minut
- Marinování: 35 hodin
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 1 šálek vody
- ⅔ šálku bílého cukru
- ½ šálku vlašských ořechů
- 4 velké bílky
- ⅔ šálku mochiko (lepkavá rýžová mouka)
- 1 šálek rostlinného oleje na smažení
- 1 kg velkých oloupaných krevet a zbavených jadérek
- ¼ šálku majonézy
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce slazeného kondenzovaného mléka z konzervy
Postup
- V malém hrnci na prudkém ohni smíchejte vodu a cukr.
- Přiveďte k varu a přidejte vlašské ořechy.
- Vařte 2 minuty, pak je slijte a dejte je na plech, aby uschly.
- Bílky šlehejte do pěny.
- Vmíchejte mochiko, dokud nezíská konzistenci pasty.
- Olej rozehřejte v hluboké pánvi na středním plameni.
- Krevety namočte do těstíčka mochiko a pak je smažte v rozpáleném oleji dozlatova, asi 5 minut.
- Vyjměte je a nechte okapat na papírových utěrkách.
- Ve středně velké míse smíchejte majonézu, med a slazené kondenzované mléko.
- Přidejte smažené krevety a promíchejte, aby se omáčka obalila.
- Navrch posypte kandovanými vlašskými ořechy a podávejte.
TIP: Pokud Vám zbylo více krevet můžete si zkusit připravit pikantně sladký krevetový koktejl s ananasem.