U tohoto receptu na sendviče se salámem se před pečením do salámu naříznou zářezy, které pomáhají rovnoměrně zhnědnout po celém povrchu a zabraňují jeho kroucení a deformování během smažení.
Příprava
- Počet porcí: 2
Ingredience
- 2 lžíce pikantní hnědé hořčice
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžíce nadrobno nakrájené koprové okurky a 2 lžíce nálevu
- čerstvě mletý černý pepř
- 200 g na tenké plátky nakrájený boloňský salám
- 4 plátky žitného chleba se semínky
- několik listů ledového salátu, natrhaných na velikost chleba
Postup
- V malé misce smíchejte hořčici, majonézu a nakrájené okurky a dochuťte pepřem.
- Polovinu plátků salámu naaranžujte do úhledné hromádky.
- Začněte u středu a postupujte směrem k okrajům hromádky a rovnoměrně nařízněte čtyři 2,5 cm dlouhé zářezy.
- Postup opakujte se zbývajícím salámem.
- Rozpalte suchou velkou pánev, nejlépe litinovou, na středně vysoké teplotě.
- Plátky salámu rozložte v jedné vrstvě na pánev a smažte, dokud nebudou po celé ploše hnědé a křupavé, asi 2 minuty z každé strany.
- Jakmile jsou hotové, přendejte je na talíř.
- Pánev s případným tukem uložte.
- Na vyhrazenou pánev naaranžujte chléb v jedné vrstvě a smažte na středně vysoké teplotě dozlatova, asi 2 minuty z každé strany.
- Přeneste je na prkénko.
- Sendviče připravíte tak, že každý plátek chleba rovnoměrně potřete hořčičnou směsí.
- Rozdělte boloňskou klobásu na 2 plátky a navrch dejte salát.
- Pokapejte nálevem z nakládaných okurek.
- Sendviče uzavřete a rozkrojte napůl.