Recept na pečeného čerstvého pstruha

Grilované rybyGrilováníHlavní jídlaRyby
Pečený čerstvý pstruh duhový

Tento recept na pstruha duhového je velmi snadný a chutný. Podávejte s rýží a zeleninou. Je to lehké a chutné, avšak pozor na kosti.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 lžičky olivového oleje, rozdělené
  • 2 celí pstruzi duhoví, vykuchaní a očištění, s hlavou a ocasem
  • ¼ lžičky sušeného koprových listů
  • ¼ lžičky sušeného tymiánu
  • sůl podle chuti
  • ½ velké cibule nakrájené na plátky
  • 2 tenké plátky citronu – volitelně
  • 2 lžíce horké vody
  • mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Vymažte pekáč o rozměrech 22 x 33 cm 1 lžičkou olivového oleje.
  3. Pstruhy vložte do připravené zapékací misky a potřete je zbývajícím olivovým olejem.
  4. Rybu zevnitř i zvenku ochuťte koprem, tymiánem a solí.
  5. Každou rybu naplňte plátky cibule navrch rozemelte pepř.
  6. Na každou rybu položte 1 plátek citronu.
  7. Pečte v předehřáté troubě 10 minut.
  8. Misku podlijte horkou vodou.
  9. Pokračujte v pečení, dokud se ryba nebude snadno odlupovat vidličkou, tedy ještě asi 10 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang