Toto recept na vynikající polévku tortellini. Je rychlá na přípravu během rušného večera a plná zdravých a chutných ingrediencí.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 40 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 350 g italské krůtí klobásy, odstraněná střívka
- 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
- 6 stroužků česneku, mletých
- 2 plechovky kuřecího vývaru se sníženým obsahem sodíku
- 1 a 3/4 šálku vody
- 1 plechovka nakrájených rajčat, nerozpuštěná
- 1 balení chlazených sýrových tortellini
- 1 balení čerstvého baby špenátu, nahrubo nasekaného
- 2 a 1/4 lžičky mleté čerstvé bazalky nebo 3/4 lžičky sušené bazalky
- 1/4 lžičky pepře
- špetka drcených vloček drcené červené papriky
- drcený parmezán – volitelně
Postup
- Klobásu rozdrobte do holandské trouby a přidejte cibuli.
- Vařte a míchejte na mírném ohni, dokud maso nezrůžoví.
- Přidejte česnek a vařte ještě 1 minutu.
- Vmíchejte vývar, vodu a rajčata.
- Přiveďte k varu.
- Přidejte tortellini a znovu přiveďte k varu.
- Za občasného míchání vařte 5-8 minut nebo dokud nejsou téměř měkké.
- Snižte teplotu a přidejte špenát, bazalku, pepř a vločky papriky.
- Vařte ještě 2-3 minuty nebo dokud špenát nezvadne a tortellini nezměknou.
- V případě potřeby podávejte se sýrem.