Tento nepečený třešňový cheesecake má krustu z grahamových sušenek a snadnou náplň z třešňového koláče.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Přídavný čas: 2 hodiny
- Celkem: 2 hodiny 20 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
Na dort
- 1 a ¼ hrnku grahamových sušenek
- ¼ šálku rozpuštěného nesoleného másla
- ¼ šálku bílého cukru
Na náplň
- 1 balení změklého smetanového sýra
- 1 šálek moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 šálek husté smetany ke šlehání
- 1 plechovka třešňové koláčové náplně (nebo jiné náplně podle vašeho výběru)
Postup
- V míse smíchejte grahamové sušenky, máslo a cukr na krustu, dokud se dobře nespojí a nedrobí.
- Směs vtlačte do 23 cm koláčového talíře a co nejvíce ji vyložte po stranách.
- Smetanový sýr, moučkový cukr a vanilku na náplň vyšlehejte v míse elektrickým mixérem, dokud nebude hladký a roztíratelný.
- V chlazené skleněné nebo kovové míse vyšlehejte smetanu elektrickým mixérem, dokud se nevytvoří měkké špičky.
- Šlehačku vmíchejte do tvarohové směsi, dokud není hladká.
- Náplň nalijte do připraveného korpusu.
- Povrch uhlaďte stěrkou a nechte v chladničce ztuhnout, asi 2 až 3 hodiny.
- Vychlazený tvarohový koláč potřete třešňovou náplní.
- Podávejte ihned nebo nechte v chladničce až do podávání.