Recept na nejlepší mexickou rýži

PřílohyRýže
Mexická rýže

Tento snadný recept na mexickou rýži se připravuje s cibulovým práškem, česnekovým práškem a rajčatovou omáčkou jako jednoduchá příloha.

Příprava

  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • ¼ šálku řepkového oleje
  • 1 lžíce cibulového prášku
  • 1 lžíce česnekového prášku
  • 1 šálek nevařené bílé rýže
  • 1 a ½ šálku vody
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • volitelně: zelená a červená paprika, rajče, kuřecí vývar

Postup

  1. Podle chuti můžete před vařením do rýže přidat zelenou papriku, červenou papriku nebo čerstvé rajče, abyste získali další chuť a barvu.
  2. Pro ještě pikantnější chuť použijte místo vody kuřecí vývar.
  3. Na pánvi rozehřejte na středním plameni řepkový olej a přidejte cibulový a česnekový prášek.
  4. Vmíchejte rýži a vařte ji 2 až 4 minuty dozlatova.
  5. Vmíchejte vodu a rajčatovou omáčku.
  6. Přiveďte k varu.
  7. Snižte teplotu na středně nízkou, přikryjte a vařte, dokud rýže nezměkne, asi 15 minut.

Kategorie:

Přílohy | Rýže
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang