Tento snadný recept na mexickou rýži se připravuje s cibulovým práškem, česnekovým práškem a rajčatovou omáčkou jako jednoduchá příloha.
Příprava
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- ¼ šálku řepkového oleje
- 1 lžíce cibulového prášku
- 1 lžíce česnekového prášku
- 1 šálek nevařené bílé rýže
- 1 a ½ šálku vody
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- volitelně: zelená a červená paprika, rajče, kuřecí vývar
Postup
- Podle chuti můžete před vařením do rýže přidat zelenou papriku, červenou papriku nebo čerstvé rajče, abyste získali další chuť a barvu.
- Pro ještě pikantnější chuť použijte místo vody kuřecí vývar.
- Na pánvi rozehřejte na středním plameni řepkový olej a přidejte cibulový a česnekový prášek.
- Vmíchejte rýži a vařte ji 2 až 4 minuty dozlatova.
- Vmíchejte vodu a rajčatovou omáčku.
- Přiveďte k varu.
- Snižte teplotu na středně nízkou, přikryjte a vařte, dokud rýže nezměkne, asi 15 minut.